Pancarlı Humus Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet küçük boy kırmızı pancar
- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Yarım limonun suyu
- Yarım tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Gerekirse 3-4 yemek kaşığı su (kıvamına göre)
Pancarlı Humus Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pancarın üzerine çok az yağ gezdirip yağlı kağıda sarın ve 200 derece alt üst ayar fırında yumuşayana kadar yaklaşık 1 saat pişirin. (küp küp doğrarsanız saha çabuk pişer) kürdan ile kontrol edebilirsiniz.
- Pancarın kabuklarını soyun.
- Haşlanmış nohutların kabuklarını soyun. Ben acelem var diye soymadım.
- Rondoya tüm malzemeleri alın ve pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondodan geçirin.
- Kıvamına göre su ekleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder