Köz Biber Soslu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram makarna (yarım paket)
- 3-4 adet kapya biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3-4 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay bardağı makarna suyu(100 ml)
- 1 paket krema (200 ml)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber (pul biber de çok yakışıyor ekleyebilirsiniz)
Köz Biber Soslu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kapya biberleri,soğan ,sarımsak,yağ ve baharatları fırın tepsisine koyun. Hepsini karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 200 derece 20-25 dk pişirin.
- Makarnayı tuzlu suda hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Fırından közlenen biberleri çıkartıp üzerine makarnanın suyundan ilave edip mutfak robotu ile çekin(ya da blendırla).
- Sosu sıcak tavaya alın ,üzerine kremayı dökün ocağın altını kısın ve 2-3 dk pişirin.
- Makarnayı ekleyin ve bir tur karıştırdıktan sonra kaşar peynirini üzerine serpin ve tekrar karıştırın.
- Son olarak isteğe bağlı biraz maydanoz serpin(çok yakışıyor).
- Sıcak olarak tüketmenizi öneririm çünkü durdukça makarna sosu çekiyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder