Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket üçgen yufka
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet sivri biber yeşili
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 adet küçük domates
- Bir tutam biber
- Tuz
Kızartma için;
- Sıvı yağ
Üzeri için;
- Sarımsaklı yoğurt
Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Üçgen yufkaları üst üste koyun ve pizza dilimleri şeklinde 4 parçaya kesin.
- Bir pipet yardımıyla sarın.
- Enli kısımdan başlayın ve kızartırken açılmaması için ucunu nemlendirin.
- Dikkatlice pipetten çıkarın.
- Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- Mantıları bol kızgın yağda kızartın.
- Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
- Kıymayı, 1 tatlı kaşığı salçayı,doğranmış domatesleri ve dilediğiniz baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Kızaran mantıları servis tabağına dizin.
- Yoğurt sosu ve kıyma ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder