15 Mayıs 2023 Pazartesi

Kozalak Mantı Tarifi

 

Kozalak Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket üçgen yufka
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet sivri biber yeşili
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 adet küçük domates
  • Bir tutam biber
  • Tuz

Kızartma için;

  • Sıvı yağ

Üzeri için;

  • Sarımsaklı yoğurt

    Kozalak Mantı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Üçgen yufkaları üst üste koyun ve pizza dilimleri şeklinde 4 parçaya kesin.
  • Bir pipet yardımıyla sarın.
  • Enli kısımdan başlayın ve kızartırken açılmaması için ucunu nemlendirin.
  • Dikkatlice pipetten çıkarın.
  • Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • Mantıları bol kızgın yağda kızartın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kavurun.
  • Kıymayı, 1 tatlı kaşığı salçayı,doğranmış domatesleri ve dilediğiniz baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Kızaran mantıları servis tabağına dizin.
  • Yoğurt sosu ve kıyma ile servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder