Kremalı Şehriyeli Tavuk Çorbası (En Kolay Haliyle) Tarifi

 

Kremalı Şehriyeli Tavuk Çorbası (En Kolay Haliyle) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1-2 adet tavuk but ya da 1 adet kalçalı but veya göğüs eti
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5-6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket krema
  • 3 yemek kaşığı tel şehriye
  • 2.5 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

    Kremalı Şehriyeli Tavuk Çorbası (En Kolay Haliyle) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip birazda tuz atıp haşlayalım haşladıktan sonra küçük küçük didikleyelim.
  • Tencereye tereyağ ve sıvı yağı alalım içine unu ekleyip rengi dönüp kokusu çıkana kadar kavuralım.
  • Unumuz kavrulunca içine tavukları haşladığımız suyla birlikte toplam 8-9 bardak su ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştıralım.
  • İçine şehriyeleri ekleyelim şehriyeler pişerken bir kaseye kremamızı boşaltalım kremanın içine 2-3 kaşık çorbanın suyundan ekleyip kremanın ılıklaşmasını sağlayalım.
  • Kremamızı çorbanın içine boşaltıp karıştıralım. Son olarak didiklediğimiz tavukları tuz ve karabiberi ekleyip 2-3 dakika daha kaynatıp altını kapatalım.
  • Üzerine yağda kavurduğumuz pul biber ekleyip servis edelim.
  • Not:Tuz ve karabiberi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...