23 Mayıs 2023 Salı

Kuru Dolma Tarifi

 

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 12 adet kuru patlıcan
  • 12 adet kuru biber
  • 1,5 su bardağı baldo pirinç
  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı sumak
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet domatesin rendesi
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Nane
  • Tuz

    Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kuru patlıcan ve biberleri yıkayıp suda 10 dakika kaynatın.
  • Sonra süzgece alıp soğuk sudan geçirin.
  • Soğanı doğrayın ve zeytinyağın da kavurun.
  • Pirinç, baharat ve salça sıra ile ilave edin.
  • Domates rendesi ilave edin 1-2 dk pişirip 1/2 su bardağı su ilave edin ve kapağı kapalı 5 dk kadar pişirin. Amaç hafif pirinçi öldürmek pişirmek değil.
  • Hazır olunca maydanoz, nar ekşisi, limon suyunu da ilave edin.
  • Patlıcan ve biberleri bir parmak kalacak şekilde harç ile doldurun.
  • Tencereye patlıcanları ve biberleri dizin.
  • Üzerlerine kaynar su ve zeytinyağı gezdirin.
  • Dolmaların üzerine tabak koyun kısık ateşte 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder