23 Mayıs 2023 Salı

Sütlü Tatlı Tarifi

 

Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 ,5 litre süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 su bardağı şeker (200 ml)
  • 1 paket mascarpone yada labne peynir (200 gr)
  • 2 paket vanilya
  • 1 paket lotus karamelli bisküvi

Üzeri için sos

1.sos

  • 1 su bardağı yaban mersini
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım çay bardağı su

2.sos

  • 1 su bardağı ahu dudu

3. sos

Lotus krema

4.sos

  • Çikolata ganaj

Arzuya göre krem şanti 

Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Lotus sütlü tatlı tarifi nasıl yapılır?Sütün içine nişastayı, şekeri ,alıp pişene kadar karıştıralım.
  2. Pişmeye yakın mascarpone ( labne) ve vanilyayı ekleyelim.
  3. Robotta lotus bisküvilerini un haline getirelim.
  4. Sunum yapacağımız kaselere önce bisküvi sonra muhallebiyi ekleyelim.
  5. Sos hazırlanışı.Yabanmersini, şeker bir tencereye alınır ve meyveler ezilene kadar pişirilir.
  6. Sos süzgeçten geçirilir ve tekrar pişirme tenceresine alınır.
  7. Ardından su ve nişasta eritilip sosun içine katılır koyulaşıncaya dek pişirilir.
  8. Ahududu da aynı yaban mersini gibi hazırlanır.
  9. Lotus kreması benmari usulü hazırlanır.
  10. Çikolata sos ganaj şeklinde hazırlanır.
  11. Krema ılıdıktan sonra hazırladığımız sosları kaselere paylaştırıp üzerini arzuladığınız şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder