Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ,5 litre süt
- 3 yemek kaşığı un
- 4 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı şeker (200 ml)
- 1 paket mascarpone yada labne peynir (200 gr)
- 2 paket vanilya
- 1 paket lotus karamelli bisküvi
Üzeri için sos
1.sos
- 1 su bardağı yaban mersini
- Yarım çay bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- Yarım çay bardağı su
2.sos
- 1 su bardağı ahu dudu
3. sos
Lotus krema
4.sos
- Çikolata ganaj
Arzuya göre krem şanti
Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Lotus sütlü tatlı tarifi nasıl yapılır?Sütün içine nişastayı, şekeri ,alıp pişene kadar karıştıralım.
- Pişmeye yakın mascarpone ( labne) ve vanilyayı ekleyelim.
- Robotta lotus bisküvilerini un haline getirelim.
- Sunum yapacağımız kaselere önce bisküvi sonra muhallebiyi ekleyelim.
- Sos hazırlanışı.Yabanmersini, şeker bir tencereye alınır ve meyveler ezilene kadar pişirilir.
- Sos süzgeçten geçirilir ve tekrar pişirme tenceresine alınır.
- Ardından su ve nişasta eritilip sosun içine katılır koyulaşıncaya dek pişirilir.
- Ahududu da aynı yaban mersini gibi hazırlanır.
- Lotus kreması benmari usulü hazırlanır.
- Çikolata sos ganaj şeklinde hazırlanır.
- Krema ılıdıktan sonra hazırladığımız sosları kaselere paylaştırıp üzerini arzuladığınız şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder