9 Mayıs 2023 Salı

Labneli Çiçek Poğaça Tarifi

 

Labneli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yumurta (Sarısı üzerine)
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6- 6.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında)

İçerisine

  • 100 gr labne

Üzerine

  • 1 tatlı kaşığı susam
  • Haşhaş

    Labneli Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ilık su ve süt karıştırma kabına alınır.
  • Üzerine maya ufalanır ve şeker eklenir.
  • Maya eriyene kadar karıştırılır ve üzeri kapatılıp 5 dakika mayanın aktive olması beklenir.
  • Maya kabarınca yumurta akı ve tuz eklenir.
  • Un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
  • Tereyağ eklenerek tekrar yoğurulmaya başlanır.
  • Yağlanan hamur toplanmaya başlayacaktır. Bu aşamada hala hafif ele yapışan bir hamur oluyor.
  • Üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.
  • Mayalananan hamur tekrar yoğurulur gazı alınır.
  • 12 bezeye ayrılır ve içerisine labne koyularak kapatılır.
  • Kapatılan kısım alta gelecek şekilde kalıba yerleştirilir.
  • Üzeri örtülerek 15 dk tepsi mayası beklenir.
  • Yumurta sarısı sürülür, susam ve haşhaş serpilir.
  • 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
  • Fırından çıkan poğaçanın üzeri 5 dk kadar temiz bir bezle örtülerek yumuşacık olması sağlanır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder