Labneli Çiçek Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 yumurta (Sarısı üzerine)
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6- 6.5 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağ (Oda ısısında)
İçerisine
- 100 gr labne
Üzerine
- 1 tatlı kaşığı susam
- Haşhaş
Labneli Çiçek Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Ilık su ve süt karıştırma kabına alınır.
- Üzerine maya ufalanır ve şeker eklenir.
- Maya eriyene kadar karıştırılır ve üzeri kapatılıp 5 dakika mayanın aktive olması beklenir.
- Maya kabarınca yumurta akı ve tuz eklenir.
- Un eklenerek hafif ele yapışan bir hamur elde edilir.
- Tereyağ eklenerek tekrar yoğurulmaya başlanır.
- Yağlanan hamur toplanmaya başlayacaktır. Bu aşamada hala hafif ele yapışan bir hamur oluyor.
- Üzeri kapatılarak mayalanması beklenir.
- Mayalananan hamur tekrar yoğurulur gazı alınır.
- 12 bezeye ayrılır ve içerisine labne koyularak kapatılır.
- Kapatılan kısım alta gelecek şekilde kalıba yerleştirilir.
- Üzeri örtülerek 15 dk tepsi mayası beklenir.
- Yumurta sarısı sürülür, susam ve haşhaş serpilir.
- 180 derece ısınmış fırında pişirilir.
- Fırından çıkan poğaçanın üzeri 5 dk kadar temiz bir bezle örtülerek yumuşacık olması sağlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder