Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy yumurta
- 2/3 su bardağı toz şeker (150 gr)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- Yarım su bardağı süt (100 ml)
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı dolusu un (150 gr)
- 1,5 su bardağı toz fındık (150 gr)
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabınıza alın ve mikserle 3 dakika beyazlaşana kadar çırpın.
- Sıvıyağı ve sütü ekleyip kısadan çırpın.
- Diğer malzemeleri ilave edip 1 dakika çırpın.
- Baton kek kalıbınızı fırça yardımıyla biraz tereyağınla yağlayın.
- Ardından bir tatlı kaşığı un serpin ve güzelce unlayın.
- Hamuru kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında 45 dakika pişirin.
- Kürdan testi ile piştiğinden emin olun.
- 10 dakika bekledikten sonra kekinizi pasta tabağınıza ters çevirin.
- Üzerine pudra şekeri serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder