9 Mayıs 2023 Salı

Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi

 

Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy yumurta
  • 2/3 su bardağı toz şeker (150 gr)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • Yarım su bardağı süt (100 ml)
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı dolusu un (150 gr)
  • 1,5 su bardağı toz fındık (150 gr)
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Yumuşacık Fındıklı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaları ve şekeri karıştırma kabınıza alın ve mikserle 3 dakika beyazlaşana kadar çırpın.
  • Sıvıyağı ve sütü ekleyip kısadan çırpın.
  • Diğer malzemeleri ilave edip 1 dakika çırpın.
  • Baton kek kalıbınızı fırça yardımıyla biraz tereyağınla yağlayın.
  • Ardından bir tatlı kaşığı un serpin ve güzelce unlayın.
  • Hamuru kalıbınıza dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında 45 dakika pişirin.
  • Kürdan testi ile piştiğinden emin olun.
  • 10 dakika bekledikten sonra kekinizi pasta tabağınıza ters çevirin.
  • Üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder