11 Mayıs 2023 Perşembe

Makaron Tarifi

 

Makaron Tarifi İçin Malzemeler

  • 80 gram oda sıcaklığında yumurta akı
  • Bir çimdik tuz
  • 80 gram toz şeker
  • 100 gram celal usta marka nişastasız pudra şekeri
  • 100 gram badem unu
  • Gıda boyası

İç dolgusu için:

  • 70 gram krema
  • 200 gram sütlü çikolata

    Makaron Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç dolgu için:kremayı uygun bi tavaya alıp kenarlarından hafif kaynayana kadar ısıtıyoruz.
  • Daha sonra altını kapatıp çikolatayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çikolataları eritip dolaba kaldırıyoruz.
  • Yumurta oda ısısında olmalı.
  • Badem unu ve pudra şekerini iki kez elekten geçiriyoruz.
  • Yumurta akını çırpmaya başlıyoruz,toz şekeri 3 seferde ekleyip katı bi mereng elde ediyoruz.
  • En az 6-7 dk çırpmak gerek.
  • Gıda boyası tercih ederseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığımız merenge elediğimiz badem unu ve pudra şekeri karışımını iki seferde ekliyoruz.
  • Merengi söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
  • Spatula ile kopma olmadan 8 çiziyosa karışım olmuş demektir.
  • Fırın tepsisine su kapağı büyüklüğünde sıkıyoruz.
  • Sonra alttan tepsiye vuruyoruz ki hava kabarcıkları gitsin.
  • Tepside 20-30 dk üzerinin kuruması için bekletiyoruz.
  • Hafif parmak ucuyla dokunduğunuz da makaron elinize yapışmıyorsa pişmeye hazırdır.
  • 150 derece önceden 10 dk ısıttığımız fanlı fırında 14-15 dk pişiriyoruz.
  • Pişen makaronları soğuyan kadar asla ellemiyoruz parçalanır.
  • Soğuyan makaronların arasına çikolata sıkıp kapatıyoruz.
  • 3-4 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz. Dilerseniz buzluğa atıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder