Makaron Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gram oda sıcaklığında yumurta akı
- Bir çimdik tuz
- 80 gram toz şeker
- 100 gram celal usta marka nişastasız pudra şekeri
- 100 gram badem unu
- Gıda boyası
İç dolgusu için:
- 70 gram krema
- 200 gram sütlü çikolata
Makaron Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç dolgu için:kremayı uygun bi tavaya alıp kenarlarından hafif kaynayana kadar ısıtıyoruz.
- Daha sonra altını kapatıp çikolatayı ekleyip pürüzsüz olana kadar çikolataları eritip dolaba kaldırıyoruz.
- Yumurta oda ısısında olmalı.
- Badem unu ve pudra şekerini iki kez elekten geçiriyoruz.
- Yumurta akını çırpmaya başlıyoruz,toz şekeri 3 seferde ekleyip katı bi mereng elde ediyoruz.
- En az 6-7 dk çırpmak gerek.
- Gıda boyası tercih ederseniz bu aşamada ekleyebilirsiniz.
- Hazırladığımız merenge elediğimiz badem unu ve pudra şekeri karışımını iki seferde ekliyoruz.
- Merengi söndürmeden alttan üste doğru karıştırıyoruz.
- Spatula ile kopma olmadan 8 çiziyosa karışım olmuş demektir.
- Fırın tepsisine su kapağı büyüklüğünde sıkıyoruz.
- Sonra alttan tepsiye vuruyoruz ki hava kabarcıkları gitsin.
- Tepside 20-30 dk üzerinin kuruması için bekletiyoruz.
- Hafif parmak ucuyla dokunduğunuz da makaron elinize yapışmıyorsa pişmeye hazırdır.
- 150 derece önceden 10 dk ısıttığımız fanlı fırında 14-15 dk pişiriyoruz.
- Pişen makaronları soğuyan kadar asla ellemiyoruz parçalanır.
- Soğuyan makaronların arasına çikolata sıkıp kapatıyoruz.
- 3-4 saat dolapta dinlendirip servis ediyoruz. Dilerseniz buzluğa atıp istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder