11 Mayıs 2023 Perşembe

Patatesli Simit Börek Tarifi

  

  • 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
  •  

Patatesli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo un
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harcı için

  • 4 tane patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 150 gr kıyma (arzuya bağlı kımasızda güzel olur ben koydum)
  • Bir tutam maydanoz

İçine sürmek için;

  • 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

Açmak için;

  • 2 su bardağı nişasta
  • 2 su bardağı un

    Patatesli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Una malzemeleri koyup orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım. Bezeler yapıp dinlendirelim.
  • Bir miktar dinlenen hamurumuzu el büyüklüğünde açıp aralarını bolca unla karışık nişasta ile unlayalım. Tekrar yarım saat kadar dinlendirelim.
  • İç harcın yapımı.Patateslerimizi küçük küçük küp şeklinde veya rendeleyelim.
  • Kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım patateslerimizi ekleyip bir dakika kadar onları da kavurup ocaktan alalım maydanozunu ve arzu ettiğimiz baharatlar varsa ekleyelim.
  • İç harcını soğumaya bırakalım.
  • Dinlenen hamurumuzu mutfak tezgahının üzerine koyup tekrar unlayarak açalım. İster ikişer ister birer çok kolay ve çabuk açılacaktır dinlendiği için.
  • Açtığımız yufkamızın her tarafını iyice yağlayalım. Ortadan keselim.
  • Kestiğimiz uzun kısmına harcımızdan uzunlamasına koyalım. Rulo yapıp ortadan ikiye keselim yuvarlayarak bir ucunu diğer ucun içine koyarak tepsiye dizelim.
  • Diğer bezelerimizi de bu şekilde yapalım. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
  • 200 derecelik fırında alt üst iyice kızarana kadar yarım saat kadar pişirelim(ben bu malzemelerle farklı şekillerde de 3 tepsi börek yaptım. Malzeme fazla gelirse bunun yarı ölçüsüyle bir tepsi yapabilirsiniz. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder