- 1 saat 30dk Hazırlık, 30dk Pişirme
Patatesli Simit Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo un
- 1 buçuk su bardağı su
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için
- 4 tane patates
- 1 adet kuru soğan
- 150 gr kıyma (arzuya bağlı kımasızda güzel olur ben koydum)
- Bir tutam maydanoz
İçine sürmek için;
- 2 yemek kaşığı dolusu tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Açmak için;
- 2 su bardağı nişasta
- 2 su bardağı un
Patatesli Simit Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Una malzemeleri koyup orta yumuşaklıkta bir hamur yapalım. Bezeler yapıp dinlendirelim.
- Bir miktar dinlenen hamurumuzu el büyüklüğünde açıp aralarını bolca unla karışık nişasta ile unlayalım. Tekrar yarım saat kadar dinlendirelim.
- İç harcın yapımı.Patateslerimizi küçük küçük küp şeklinde veya rendeleyelim.
- Kuru soğanı ince ince doğrayıp yağda kavuralım patateslerimizi ekleyip bir dakika kadar onları da kavurup ocaktan alalım maydanozunu ve arzu ettiğimiz baharatlar varsa ekleyelim.
- İç harcını soğumaya bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzu mutfak tezgahının üzerine koyup tekrar unlayarak açalım. İster ikişer ister birer çok kolay ve çabuk açılacaktır dinlendiği için.
- Açtığımız yufkamızın her tarafını iyice yağlayalım. Ortadan keselim.
- Kestiğimiz uzun kısmına harcımızdan uzunlamasına koyalım. Rulo yapıp ortadan ikiye keselim yuvarlayarak bir ucunu diğer ucun içine koyarak tepsiye dizelim.
- Diğer bezelerimizi de bu şekilde yapalım. Üzerine yumurta sarısını sürelim.
- 200 derecelik fırında alt üst iyice kızarana kadar yarım saat kadar pişirelim(ben bu malzemelerle farklı şekillerde de 3 tepsi börek yaptım. Malzeme fazla gelirse bunun yarı ölçüsüyle bir tepsi yapabilirsiniz. )
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder