29 Mayıs 2023 Pazartesi

Mercimek Mantısı Tarifi

 

Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı mercimek (200 ml bardak)
  • 200 ml su
  • 2-3 yemek kaşığı ince bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam kimyon
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tutam karabiber
  • 1 çay kaşığı tatlı pul biber

Sarımsaklı yoğurt sos:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı su
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 tatlı kaşığı tatlı toz biber

    Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mercimeği suyla yıkayın tencereye alın.
  • Su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
  • İyice piştikten sonra bulgur ekleyin ve güzelce karıştırın.
  • Baharatları ekleyin güzelce karıştırın ve lokmalık küçük toplar şekil verin.
  • Sosunu hazırlayın, yoğurda sarımsak rendeleyin, tuz ekleyin. Güzelce karıştırın.
  • Topların üzerine gezdirin.
  • Yağ,tatlı toz biber küçük tavada kısık ateşte kızartın. Ve üzerine gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder