Mercimek Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı mercimek (200 ml bardak)
- 200 ml su
- 2-3 yemek kaşığı ince bulgur
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam kimyon
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tutam karabiber
- 1 çay kaşığı tatlı pul biber
Sarımsaklı yoğurt sos:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı su
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 tatlı kaşığı tatlı toz biber
Mercimek Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Mercimeği suyla yıkayın tencereye alın.
- Su ilave edin ve orta ateşte pişirin.
- İyice piştikten sonra bulgur ekleyin ve güzelce karıştırın.
- Baharatları ekleyin güzelce karıştırın ve lokmalık küçük toplar şekil verin.
- Sosunu hazırlayın, yoğurda sarımsak rendeleyin, tuz ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Topların üzerine gezdirin.
- Yağ,tatlı toz biber küçük tavada kısık ateşte kızartın. Ve üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder