10 Mayıs 2023 Çarşamba

Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

 

Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 4 adet yufka
  • 1 adet soğan
  • 1 su bardağı bezelye
  • 2 adet patlıcan
  • 1,5 yemek kaşığı salça
  • Pulbiber
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

Beşamel sosu

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Üzeri için

  • Kaşar peyniri

    Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağımızı tenceremize alarak doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.
  • Ardından alaca doğranmış patlıcanlarımızı ekliyoruz.
  • Daha sonra tavuklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatlarımızı ekleyip tavuklarımızı pişirmeye devam ediyoruz.
  • Daha sonra pişen tavuklarımızın altını kapatıp bezelyemizi ekleyip karıştırıyoruz.
  • Beşamel sos için, tereyağını eritip ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  • Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
  • Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alıyoruz.
  • Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serip yufkanın kenarlarındaki parçaları içe gelecek şekilde çukur olan kısma bir kat daha seriyoruz.
  • Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
  • Yağlanmış fırın kabına ters çevirip koyuyoruz.
  • Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökelim.
  • Kaşar peyniri koyalım 190° derece 20-25 dakika pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder