Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 4 adet yufka
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı bezelye
- 2 adet patlıcan
- 1,5 yemek kaşığı salça
- Pulbiber
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Beşamel sosu
- 1,5 su bardağı süt
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
Üzeri için
- Kaşar peyniri
Nefis Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvıyağımızı tenceremize alarak doğranmış soğanlarımızı ekliyoruz.
- Ardından alaca doğranmış patlıcanlarımızı ekliyoruz.
- Daha sonra tavuklarımızı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Baharatlarımızı ekleyip tavuklarımızı pişirmeye devam ediyoruz.
- Daha sonra pişen tavuklarımızın altını kapatıp bezelyemizi ekleyip karıştırıyoruz.
- Beşamel sos için, tereyağını eritip ve unu kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
- Üzerine sütü ilave ederek çırpıcı yardımı ile topak kalmayacak şekilde koyulaşıp göz göz olana kadar karıştırarak pişiriyoruz.
- Son olarak tuzunu ilave ederek ocaktan alıyoruz.
- Küçük bir kaseye 4’e böldüğünüz yufkadan serip yufkanın kenarlarındaki parçaları içe gelecek şekilde çukur olan kısma bir kat daha seriyoruz.
- Kaseye tavuklu harçtan koyarak, kasenin kenarlarından sarkan yufkaları üzerine kapatın.
- Yağlanmış fırın kabına ters çevirip koyuyoruz.
- Tüm malzemeyi bu şekilde yaptıktan sonra üzerine beşamel sostan her birine eşit miktarda olacak şekilde dökelim.
- Kaşar peyniri koyalım 190° derece 20-25 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder