11 Mayıs 2023 Perşembe

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi

 

Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao

Üzerine;

  • Hindistan cevizi veya fıstık

    Pastane Usulü Islak Kek Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pastane usulü ıslak kek için öncelikle yumurta ve şekeri uygun bir kaba alarak mikser yardımı ile beyazlaşıp köpük köpük olana kadar5 dakika boyunca çırpalım.
  • Ardından sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Homojen bir kıvam aldıktan sonra borcamı sıvı yağ ile yağlayalım.
  • Kek hamurunu borcama dökelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim.
  • Sosu için tüm malzemeleri tencereye koyalım ve güzelce çırpalım.
  • Sosumuzu kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirelim. Kaynayınca altını kapatarak bir kenara alalım.
  • Pişen ve 5 dakika ilk sıcaklığının çıkması için beklediğimiz keki dilimleyelim.
  • Sosumuzu kekin üzerine gezdirelim. Sosu çekmesi için bir kaç saat dinlenmeye bırakalım.
  • Dinlenen ve sosunu güzelce çeken kekimizi dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder