Brownie Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram tereyağı
- 200 gram bitter çikolata
- 100 gram sade un
- 50 gram kakao
- 140 gram damla çikolata (beyaz, sütlü ve bitter)
- 3 bütün yumurta
- 1 adet yumurta sarısı
- 300 gram toz şeker
Brownie Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tereyağını ve çikolatayı ısıya dayanıklı bir kaba alın kaynayan su dolu bir tavada eritin.
- Çikolata soğurken yumurtaları ve pudra şekerini çırpın.Koyulaşıncaya kadar çırpın.
- Çikolatayı yumurtalı karışımı katlayın hemen kabın dibine alın .
- Un ve kakaoyu bir elek içine dökün ve çikolata karışımına çalkalayın .
- Un ve kakaoyu katlayın. Puslu görünene kadar.
- Damla çikolataları katlayın.
- Yaratıcı olmak istiyorsanız çikolata parçalarının üzerine her türlü malzemeyi koyabilirsiniz .
- Yağlı kağıt serili bir tepsiye dökün kenarlarına doğru düzeltin , 180 derece fırında 25 dakika 25 dakika sonra çıkarın.
- Hazır olup olmadığını kontrol etmek için sallayın. Ortada sallanmasını istemezsin. Ama yumuşak olması gerekiyor.
Az yapıldığını düşünmek kolay. Ama olacak.
“‘set’ kalıptan çıkarıp kesmeden önce tamamen soğumasını bekleyin.Bazen hızlandırmak için buzdolabına koyar. Ancak oda sıcaklığında soğuyana kadar olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder