24 Mayıs 2023 Çarşamba

Patatesli Tavuk Sote Tarifi

 

Patatesli Tavuk Sote Tarifi İçin Malzemeler

Patates püresi için;

  • 5-6 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağından az süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2-3 yemek kaşığı kaşar peyniri
  • 1 tatlı kaşığından az tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Tavuk sote için;

  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 büyük tavuk göğsü ( 300-350 gram )
  • 1 adet ortaboy soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet küçük kırmızı kapya biber
  • 2-adet domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Tuz,karabiber,kırmızı toz biber,pul biber

Üzerine için

  • Kaşar peyniri

    Patatesli Tavuk Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patatesleri soyup, haşlayalım.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağı ekleyip, küp doğranmış tavuk etlerini ilave edip suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Doğranmış soğan ve biberleri ilave edip, yumuşayana kadar soteleyelim.
  • Domatesleri, salça ve baharatlarını ekleyip, soteleyip, bir çay bardağı sıcak su ilave edip kapağını kapatıp kısık ateşte 6-8 dakika kadar pişirelim.
  • Püre için haşlanmış patatesleri ezip üzerine süt, tereyağ, tuz, karabiber ve kaşar peynirini ekleyip pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım.
  • Hazırlamış olduğunuz püreyi güveç kaplara pay edelim kaplarınız küçük ise dört beş adet çıkabilir.
  • Pürenin üzerine tavuk soteyi paylaştıralım üzerine kaşar peyniri ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırına verelim kaşar peyniri eriyinceye kadar pişirelim istediğiniz şekilde sıcak sıcak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder