12 Mayıs 2023 Cuma

Pembe Sultan Tarifi

 

Pembe Sultan Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet pancar
  • 2 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 çay kaşığı tuz

    Pembe Sultan Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Pembe sultan mezesi için öncelikle pancarların yaprak kısımlarını ayıralım ve kabuklarını soyalım. Bu tarifi hazırlarken eldiven kullanırsanız pancarın renginin elinize geçmesini engellemiş olursunuz.
  • Ardından pancarları 2-3 parça olacak şekilde keselim ve uygun bir tencerenin içerisine alalım.
  • Üzerine su ilave ederek pancarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 25 dakika haşlanmaya bırakalım. Pancarlarınızın haşlanıp haşlanmadığını anlamak için ara ara çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
  • Haşlanan pancarları ocaktan alalım ve suyunu süzerek soğumaya bırakalım.
  • Pancarlarımız el yakmayacak kadar soğuduktan sonra geniş bir kase içerisine rendeleyelim.
  • Ardından üzerine yoğurt, süzme yoğurt, ezilmiş sarımsaklar ve tuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada mezenize mayonezde ekleyebilirsiniz.
  • Hazır olan yoğurtlu kırmızı pancarlı mezemizi servis tabağına alalım. Üzerini pancar dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis edelim. Pembe sultan mezesini deneyeceklere şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder