Pembe Sultan Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet pancar
- 2 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 çay kaşığı tuz
Pembe Sultan Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pembe sultan mezesi için öncelikle pancarların yaprak kısımlarını ayıralım ve kabuklarını soyalım. Bu tarifi hazırlarken eldiven kullanırsanız pancarın renginin elinize geçmesini engellemiş olursunuz.
- Ardından pancarları 2-3 parça olacak şekilde keselim ve uygun bir tencerenin içerisine alalım.
- Üzerine su ilave ederek pancarlar yumuşayana kadar, yaklaşık 25 dakika haşlanmaya bırakalım. Pancarlarınızın haşlanıp haşlanmadığını anlamak için ara ara çatal batırarak kontrol edebilirsiniz.
- Haşlanan pancarları ocaktan alalım ve suyunu süzerek soğumaya bırakalım.
- Pancarlarımız el yakmayacak kadar soğuduktan sonra geniş bir kase içerisine rendeleyelim.
- Ardından üzerine yoğurt, süzme yoğurt, ezilmiş sarımsaklar ve tuzu ekleyerek tüm malzemeyi karıştıralım. Dilerseniz bu aşamada mezenize mayonezde ekleyebilirsiniz.
- Hazır olan yoğurtlu kırmızı pancarlı mezemizi servis tabağına alalım. Üzerini pancar dilimleri ve dereotu ile süsleyerek servis edelim. Pembe sultan mezesini deneyeceklere şimdiden
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder