17 Mayıs 2023 Çarşamba

Sebzeli Sütlü Mantar Çorbası Tarifi

 

Sebzeli Sütlü Mantar Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket mantar (400 gr)
  • 1 adet havuç
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 küçük soğan
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Çay kaşığı ucuyla karabiber, kırmızı toz biber
  • 1,5 lt su
  • 1 çay bardağı ılık süt

Üzeri için;

  • 2-3 dal dereotu ( tercihen )

    Sebzeli Sütlü Mantar Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye yağlar alınır eritilir.
  • Sebzeler minik küpler halinde doğranıp sotelenir.
  • Mantarların kabukları soyulur köklerinin kenarları temizlenir.
  • Minik minik küpler halinde doğranır ve tencereye aktarılır.
  • Yüksek ateşte suyunu bırakması sağlanır.
  • Sonra kısık ateşte pişirilir.
  • Yumuşayıp suyunu çekince un ilave edilir ve 1-2 dk kavrulur.
  • Üzerine su eklenip topaklanmaması için çırpıcıyla sürekli karıştırılır. ( bu aşamada sıcak su eklemiyoruz )
  • Kaynayınca kısık ateşte 15-20 dakika pişmeye bırakılır.
  • Sonra kıyılmış dereotu, tuz ve baharatlar ilave edilir.
  • Süt eklenip 1-2 taşım kaynatılıp kapatılır.
  • Sıcak sıcak servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder