Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağı
- 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
- 1.5 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Yumurta sarısı
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı (fındık veya ceviz de olabilir)
Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılıp yaklaşık 7-8 dk kaynatılır. Limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
- Yumurta, margarin, irmik ve pudra şekeri bir kaba alınıp, karıştırılır.
- Diğer malzemeler eklenir ve un kontrollü şekilde eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval bir şekil verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup üstleri hafif düzleştirilir.
- Ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp çatalın tersi ile üstlerine şekil verilir.
- 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 35 dk güzelce kızarana kadar pişirilir.
- Pişen şekerpareler uygun bir tepsinin içine dizilip hemen soğuk şerbetle ıslatılır. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
- Tepsinin üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi beklenir. Yarım saat kadar sonra üzeri açılır ve birkaç saat dinlendirilir.
- Üzeri süslenip, servis yapılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder