25 Mayıs 2023 Perşembe

Şekerpare Tarifi

 

Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağı
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine)
  • 1.5 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı (fındık veya ceviz de olabilir)

    Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbet için şeker ve su karıştırılıp yaklaşık 7-8 dk kaynatılır. Limon suyu eklenip, 5 dk daha kaynatılır ve altı kapatılır. Soğumaya bırakılır.
  • Yumurta, margarin, irmik ve pudra şekeri bir kaba alınıp, karıştırılır.
  • Diğer malzemeler eklenir ve un kontrollü şekilde eklenerek yumuşak bir hamur yoğurulur.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak oval bir şekil verilir.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyulup üstleri hafif düzleştirilir.
  • Ayrılan yumurta sarısı üzerlerine sürülüp çatalın tersi ile üstlerine şekil verilir.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 30 35 dk güzelce kızarana kadar pişirilir.
  • Pişen şekerpareler uygun bir tepsinin içine dizilip hemen soğuk şerbetle ıslatılır. Şerbet soğuk tatlı sıcak olmalı.
  • Tepsinin üzeri kapatılıp şerbeti çekmesi beklenir. Yarım saat kadar sonra üzeri açılır ve birkaç saat dinlendirilir.
  • Üzeri süslenip, servis yapılır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder