7 Mayıs 2023 Pazar

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi

 

Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket yaş maya
  • 100 ml ılık su
  • 200 ml ılık süt
  • 100 ml sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

İç dolgusu için;

  • Sucuk
  • Rendelenmiş kasar peyniri
  • 1 adet yeşil sivri biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet kapya biber (küp küp doğranmış)
  • 1 adet domates (küp küp doğranmış)

Bulamak için;

  • 1 yemek kaşığı pekmez
  • 1 çay bardağı su
  • 1 su bardağı kavrulmuş susam

    Sucuklu Kaşarlı Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Maya, şeker, süt, sıvı yağ ve suyu karıştırıp unu ve tuzu ilave edin.
  • Hamuru 1 saat mayalandırıp beze yapıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
  • İç dolgusu için domates, biber ve sucuklar küp küp doğranır kabın içerisine alınır rendelenmiş kasar peyniri de eklenir.
  • Uygun bir kaseye pekmez ve 1 çay b suyu karıştırın kenara alalım.
  • Bezeleri önce pekmeze sonra kavrulmuş susama bulayıp, tepsiye koyun.
  • Ortasını çay bardağın tabanı ile bastırarak içini dolduralım.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayarda.
  • Fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim.
  • Beş dakika üzerlerine bez örtün sıcak servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder