7 Mayıs 2023 Pazar

Trabzon Pidesi Tarifi

 


  • 12-14 Kişilik
  •  
  • 10dk Hazırlık, 25dk Pişirme
  •  

Trabzon Pidesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 paket ınstant maya
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4.5-5.5 bardak un ( 4.5 bardaktan sonra kontrollü ekleyelim)

İç harcı için;

  • 400 gram kaşar peyniri
  • 100 gram beyaz peynir
  • Su
  • Tereyağ
  • Yumurta sarısı
  • Domates
  • Biber
  • Sucuk

Bardak ölçüm 200 ml 

Trabzon Pidesi Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Ilık su süt şeker ve mayayı karıştırıp 5 dk bekleyelim. Daha sonra yağ ve tuzu ekleyelim son olarak unu kontrollü bir şekilde unu ekleyelim yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olsun.
  2. Üzerini kapatıp ılık bir ortamda en az 50 dk mayalanmaya bırakalım.
  3. Diğer yandan kaşar peyniri ve beyaz peyniri rendeleyip karıştıralım.
  4. Mayalanan hamurumuzdan mandalinadan bir tık daha büyük bezeler yapalım bezeleri ne çok kalın ne çok ince olacak şekilde açalım.
  5. Kenarlarına yumurta beyazı sürüp içe katlayalım. Peynir karışımımızdan içine koyup yayalım. Üzerine çok az su serpip, bir kaç parça tereyağ ya da margarin koyalım.
  6. Son olarak üzerine sucuk yumurta ya da domates-biber hangisini istiyorsak koyalım fırının alt katında pişirelim.
  7. Çıkınca kenarına tereyağ sürelim pidelerimiz hazır 👍🏻 deneyecek olanlara şimdiden

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder