Tatlımsı Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket instant maya
- 3,5 -4 su bardağı un ( kontrollü)
- 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ veya margarin ( arasına sürmek için)
- Susam
Tatlımsı Gül Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
- Hamuru için gerekli malzemeleri uygun bir kapta güzelce yoğurun.
- Ele yapışmayan orta yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
- Un miktarı değişkenlik gösterebilir. Kontrollü ekleyelim.
- Üzerini streçleyip 25-30 dk mayalandırın.
- Sonra havasını alıp tekrar yoğurun.
- Fırın tepsinize göre 12 veya 16 bezeye ayırın.
- Her birini avuç içi kadar genişletip ucuna 1 çay kaşığı kadar tereyağ sürüp rulo yapın.
- Her bir ruloyu elinizle uzatın.
- Kenarlarını inceltip orta kısmını bombeli bırakın. Şekli çok daha güzel oluyor.
- Daha sonra kıvırıp gül şekli verin. Videodan görebilirsiniz.
- Hepsini aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
- 25-30 dk tepside mayalandırın. 2 katına çıksınlar.
- Ortam ısısına göre değişebilir.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkarıp temiz bir bez serin. Ilıkken veya soğuduğunda servis yapın afiyet olsun 🌸.
📌 Eğer tatlı olarak hazırlamak istemiyorsanız 1,5 çk tuz ilavesi yapıp şekeri 1 yemek kaşığı na düşürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder