12 Mayıs 2023 Cuma

Tatlımsı Gül Poğaça Tarifi

 

Tatlımsı Gül Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (sarısı üstüne)
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 paket instant maya
  • 3,5 -4 su bardağı un ( kontrollü)
  • 1 yemek kaşığı yumuşak tereyağ veya margarin ( arasına sürmek için)
  • Susam

    Tatlımsı Gül Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için gerekli malzemeleri uygun bir kapta güzelce yoğurun.
  • Ele yapışmayan orta yumuşak kıvamda bir hamur elde edin.
  • Un miktarı değişkenlik gösterebilir. Kontrollü ekleyelim.
  • Üzerini streçleyip 25-30 dk mayalandırın.
  • Sonra havasını alıp tekrar yoğurun.
  • Fırın tepsinize göre 12 veya 16 bezeye ayırın.
  • Her birini avuç içi kadar genişletip ucuna 1 çay kaşığı kadar tereyağ sürüp rulo yapın.
  • Her bir ruloyu elinizle uzatın.
  • Kenarlarını inceltip orta kısmını bombeli bırakın. Şekli çok daha güzel oluyor.
  • Daha sonra kıvırıp gül şekli verin. Videodan görebilirsiniz.
  • Hepsini aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine yerleştirin.
  • 25-30 dk tepside mayalandırın. 2 katına çıksınlar.
  • Ortam ısısına göre değişebilir.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında alt üst ayarda 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkarıp temiz bir bez serin. Ilıkken veya soğuduğunda servis yapın afiyet olsun 🌸.
  • 📌 Eğer tatlı olarak hazırlamak istemiyorsanız 1,5 çk tuz ilavesi yapıp şekeri 1 yemek kaşığı na düşürün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder