En Lezzetli Bütün Fırın Tavuk (İçi Sulu Sulu) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet tüm tavuk
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 kavanoz tuzlu su (3 tatlı kaşığı tuz)
- 2 adet kuru soğan
- 10 adet bebek patates
- 5-6 adet yeşil biber
- 2 adet domates
En Lezzetli Bütün Fırın Tavuk (İçi Sulu Sulu) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tüm tavukta kürdan yardımı ile delikler açın.
- 2 tatlı kaşığı tuz ile tavuğu ovalayın.
- Bu şekilde üstünü örtmeden 8 saat buzdolabında dinlendirin.
- Süre sonunda tavuğu bol tuzlu su ile dolu kavanoza oturturun ,kavanozu bir tepsiye koyun ,akan yağlar tepsiye aksın.
- Kavanozun etrafına dilimlenmiş sebzeler yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 230derecede 40dk -1 saat arası tavuğu pişirin.
- Süreç tavuğun büyüklüğüne göre değişir,bu yüzden çatal yardımı ile kontrol edebilirsiniz veya tavuk kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder