Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gram taze bezelye
- Tavuk göğsü nün 1/4 (çeyrek) ü,
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Pul biber
- 1 tutam dereotu
- 2 su bardağı (400ml) sıcak su
Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle bezelyeleri temizleyip tanelerini ayıralım.
- Üzerine kapatacak kadar su ekleyip 5 dakika kaynatıp tencereye.
- Tencereye yağları ve küp küp doğranmış tavuk etini kavuralım.
- Yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Üzerine domates,biberi ve salçaları ilave ederek 1-2 dakika pişirdikten sonra küp küp doğranmış patatesi,yarım ay şeklinde doğranmış havuç u ilave ederek bir iki tür kavurduktan sonra bezelyeleri,tuz ve biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Sıcak suyunu ilave ederek patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
- Yemeğimiz pişince üzerine doğranmış dereotu serpelim. Dereotu bezelye yemeğinin olmazsa olmazıdır. Nefis yemeğimizi sıcak olarak servis edelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder