19 Mayıs 2023 Cuma

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi

 

Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gram taze bezelye
  • Tavuk göğsü nün 1/4 (çeyrek) ü,
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 1 adet sivri biber
  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber
  • 1 tutam dereotu
  • 2 su bardağı (400ml) sıcak su

    Tavuklu Bezelye Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle bezelyeleri temizleyip tanelerini ayıralım.
  • Üzerine kapatacak kadar su ekleyip 5 dakika kaynatıp tencereye.
  • Tencereye yağları ve küp küp doğranmış tavuk etini kavuralım.
  • Yemeklik doğranmış soğanı ilave ederek soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Üzerine domates,biberi ve salçaları ilave ederek 1-2 dakika pişirdikten sonra küp küp doğranmış patatesi,yarım ay şeklinde doğranmış havuç u ilave ederek bir iki tür kavurduktan sonra bezelyeleri,tuz ve biberi ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  • Sıcak suyunu ilave ederek patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Yemeğimiz pişince üzerine doğranmış dereotu serpelim. Dereotu bezelye yemeğinin olmazsa olmazıdır. Nefis yemeğimizi sıcak olarak servis edelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder