16 Mayıs 2023 Salı

Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi

 

Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Tuz
  • Birkaç damla limon
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pişirmek için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tane taze zerdeçal
  • 2 paket krema
  • 1 tutam taze kişniş veya maydanoz
  • Frenk soğan (varsa isteğe bağlı)
  • Kuru acı cin biberi (isteğe bağlı acı sevenler koyabilir)

    Taze Zerdeçallı Tavuk Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tavukları jülyen doğrayıp sirkeli suda yıkayıp süzelim.
  • Zeytinyağı, sarımsak, tuz, birkaç damla limon ve karabiberle marine edelim.
  • 1 saat dolapta bekletelim.
  • Geniş kızgın bir tavaya yağları koyup yüksek ateşte pişirelim. Çok karıştırmayalım sulanmasın.
  • Pişen tavukların üzerine zerdeçalı rendeleyip bir kaç tur karıştıralım.
  • Kremayı ekleyip kıvam aldığında ocağı kapatalım.
  • Taze kişniş cin biberi ve frenk soğanı üzerine ekleyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder