Limonlu Kedi Dili Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- Kedi dili bisküvi ( kalıbımıza göre adedi değişebilir, 4 paket kullandım)
Bisküvileri ıslatmak için;
- 2 su bardağı portakal suyu
Limon kreması için;
- 3 adet limonun suyu
- Limon kabukların rendesi
- 3 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı dolusu nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağından az eksik şeker
Kreması için;
- 500 gram mascarpone
- 400 gram guark
- 200 gram labne
- 200 gram krema (sadece labne ve krema ile yapabilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı krema sıkılaştırıcı
Limonlu Kedi Dili Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle limon kreması için malzemeleri tencereye koyup orta ateşte karıştırıyoruz, en son tereyağı ekleyip karıştırıp yoğunlaşınca ocaktan alıyoruz.
- Ayrı bir kaba alıp dolapta soğumaya bırakıyoruz.
- Kreması için malzemeleri karıştırıp sertleşinceye kadar mikserle çırpıyoruz.
- Bisküvileri önce portakal suyuna batırıp sonra tepsiye sırasıyla koyuyoruz.
- Üzerine limon kremasını koyuyoruz, yaptığımız kremanın yarısını koyup spatula yardımıyla her yerine gelicek şekilde düzeltiyoruz.
- İkinci katını tekrar bisküvi ile tamamlayıp artan kremamızı da koyup pastamızı tamamlıyoruz.
- Dolapta 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz, çok pratik bir yaz pastası ✨👌🏻deneyeceklere afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder