16 Mayıs 2023 Salı

Terayağ, Yoğurt Soslu Lahana Sarması Tarifi

 

Terayağ, Yoğurt Soslu Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tam beyaz lahana
  • 1 demet maydanoz
  • 3 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 1 su bardağı pirinç ben basmati pirinç
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı acı pul biber
  • 5 diş sarımsak

Sos için;

  • 500 ml kaynamış su
  • 80 ml zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Tereyağ sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı toz biber

Yoğurt sos için;

  • 300 gram yoğurt
  • 2 diş sarımsak

    Terayağ, Yoğurt Soslu Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tencereye su koyup kaynatın.
  • Kaynayan suya lahanaları ekleyip diri olacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürüp soğutulur.
  • Soğan, maydanoz, sarmısaklar temizlenir mikser ile doğranır.
  • Pirinç, bulgur yıkanır ardından tüm malzemeler karıştırma kabına alınıp karıştırılır.
  • Lahana yaprağı sarma tabağına alınır üzerine bir tatlı kaşığı sarm harcı koyulur ve rulo şeklinde sıkıca yuvarlanır tencereye yerleştirilir.
  • İşlem bitinceye kadar devam edilir.
  • Sos için tüm malzemeler karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür.
  • Üzerine tabak yerleştirilir ve kapağı kapalı yumuşayana kadar pişirilir.
  • Yoğurda iki diş sarımsak eklenir servis tabağına alınır.
  • Sarmalar yoğurt sosun üzerine alınır.
  • Tereyağ eritilir toz biber eklenir karıştırılır ve sarmaların üzerine dökülür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder