Ton Balıklı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket spagetti makarna
- 1 tane konserve ton balığı
- 1 su bardağı konserve mısır
- 1 tane sivri biber
- 2 diş sarımsak
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Tuz
Ton Balıklı Spagetti Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak spagetti makarnayı 8 10 dakika arası haşlayalım.
- Suyundan bir su bardağı ayıralım sos için kalanı süzelim.
- Tavaya sıvı yağ yağ ve tereyağı alalım.
- Doğranmış biberleri bir iki tur çevirelim.
- Rendelenmiş sarımsakları ekleyelim ve salçayı ilave edelim kavuralım.
- Makarnadan ayırdığımız 1 su bardağı suyu ekleyelim ton balığı, mısırı, ince doğranmış maydanoz, fesleğen ve tuz ekleyip karıştıralım.
- Sürdüğümüz makarnayı ilave edip karıştıralım.
- Servis tabağına alıp üzerine ince doğranmış maydanoz serperek servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder