Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 defne yaprağı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- 250 gram domates püresi
- 150 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağı bir tavada ısıtın.
- Doğranmış soğanı ve ve defne yaprağını 1 dakika soteleyin.
- Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve yaklaşık 15 dk kavurun.
- Doğranmış mantarları tereyağı ile ekleyin ve mantarlar renk alıp küçülene kadar kavurun.
- Domates püresini, salça, su ve baharatları ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Yanına pilav veya ppagetti servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder