5 Mayıs 2023 Cuma

Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi

 

Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 defne yaprağı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 250 gram domates püresi
  • 150 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kekik

    Mantar Soslu Tavuk Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağı bir tavada ısıtın.
  • Doğranmış soğanı ve ve defne yaprağını 1 dakika soteleyin.
  • Doğranmış tavuk göğsünü ekleyin ve yaklaşık 15 dk kavurun.
  • Doğranmış mantarları tereyağı ile ekleyin ve mantarlar renk alıp küçülene kadar kavurun.
  • Domates püresini, salça, su ve baharatları ekleyip kapağını kapatın ve yaklaşık 20 dakika kaynamaya bırakın. Yanına pilav veya ppagetti servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder