Yöresel Emirdağ Güveci Tarifi İçin Malzemeler
5 kişilik için;
- 800 gram dana (boyun) eti
- 3 tane orta boy patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 6 tane domates
- 1 baş sarımsak
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kırımız biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı sıcak su
Yöresel Emirdağ Güveci Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle patlıcanları alacalı soyun hafif iri şeklinde doğrayın tuzlu suda 10 dakika bekletin yıkayın süzün.
- Domatesin kabuğunu soyun kuş başı doğrayın, biberleri de aynı şekil doğrayın güveci tereyağı ile yağlayın, eti ekleyin, üzerine patlıcanları ekleyip, üzerine biberi ilave edin biberin üzerine kabuklu sarımsağı ilave edin.
- En sonuna domatesleri ekleyin üzerine tuzunu, biberleri ekleyip kalan tereyağını ilave edin sıcak suyunu ilave edin, güvecin üzerini önce yağlı kağıtla kapatın daha sonra folyoyla kapatın.
- Önceden ısıtılmış 250 dereceli fırının alt kısmına yerleştirin 1,5 saat piştikten sonra yağlı kağıdı çıkartın tekrar fırına verin bir 40 dakika daha pişirin sıcak sıcak bulgur pilavı ile sunum yapın çok güzel oluyor afiyet olsun.
Not:Sarımsağı kabuklu ekledim pişerken ezilmesin diye emirdağı güvecin özelliği kabuklu sarımsakla pişmesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder