Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 su bardağı bezelye
- 4 adet ayıklanmış enginar
- 1 adet taze sıkılmış limon suyu
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
Servisi için;
- 1/4 (çeyrek) demet dereotu
Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?
- Soğanımızı güzelce kavuralım. Ardından patates ve havucumuzu küp küp doğrayalım.
- Ayıkladığımız bezelyeleride havuç ve patatesimizle beraber soğanımızın içine atıp kavuralım.
- Daha sonra enginarlarımızıda ekleyip, güzelce kavuralım. Su tuz şeker limonumuzu ekleyelim, ağzını kapatalım.
- Enginarlarımız yumuşayana kadar pişirelim. Su ekleyebilirsiniz daha sonra. Tabaklara servis edip, üstünü dereotuyla süsleyebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder