13 Mayıs 2023 Cumartesi

Zeytinyağlı Enginar Tarifi

 

Zeytinyağlı Enginar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 1 adet havuç
  • 1 su bardağı bezelye
  • 4 adet ayıklanmış enginar
  • 1 adet taze sıkılmış limon suyu
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz

Servisi için;

  • 1/4 (çeyrek) demet dereotu

    Zeytinyağlı Enginar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanımızı güzelce kavuralım. Ardından patates ve havucumuzu küp küp doğrayalım.
  • Ayıkladığımız bezelyeleride havuç ve patatesimizle beraber soğanımızın içine atıp kavuralım.
  • Daha sonra enginarlarımızıda ekleyip, güzelce kavuralım. Su tuz şeker limonumuzu ekleyelim, ağzını kapatalım.
  • Enginarlarımız yumuşayana kadar pişirelim. Su ekleyebilirsiniz daha sonra. Tabaklara servis edip, üstünü dereotuyla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder