13 Mayıs 2023 Cumartesi

Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Poğaça Tarifi

 

Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 adet yumurta (akı içine sarısı üzerine)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 6-6.5 su bardağı un

Arası için;

  • 100gr eritilmiş tereyağ

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt veya sıvı yağ
  • Susam
  • Çörekotu

    Tel Tel Ayrılan Yumuşacık Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Su, süt, sıvı yağ, şeker ve mayayı bir kapta güzelce çırpın, ardından 5 dakika mayanın aktifleşmesi için bekletin.
  • Sonra içerisine yumurta akı, tuz ve unu azar azar ekleyerek yoğurun ele yapışmayan bir kıvam elde ettikten sonra üzerine streç filmle kapatıp, 2 saat mayalandırın.
  • Ardından 16 eşit bezeye ayırıp her bir bezeyi servis tabağı büyüklüğünde açıp üzerine yağ sürelim ve rulet yardımıyla çizikler atıp, görseldeki gibi şekil verelim.
  • Ardından yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin bütün bezeler bittikten sonra tepsinin üzerine temiz bir bez örtüp 25-30 dakika tepsi mayası için dinlendirin.
  • Daha sonra üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180° fırında üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder