Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gr 1 kilo arası taze fasulye
- 3 orta boy domates (Konserve de olur 1 kase kadar)
- 2 orta boy kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay bardağı kadar zeytinyağı
Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Fasulyemizi iyice yıkayıp uçlarını koparıp varsa kılçıklarını temizleyin,domatesleri küp kurusoğan ve sarımsağı küçük doğrayalım.
- Salçasını yağını ve tuzunu baharatını ekleyip bir tabakta sos malzemelerinin hepsini iyice karıştırın 👌.
- Fasulyenin yarısını tencerenin tabanına çiçek şeklinde dizin.
- Ara katına sosun yarısını dökelim.
- Üzerine kalan fasulyeleri dizelim ve sosun kalanını da her yerine yayalım👌bu yemeğimizin farkı hiç su koymayacağız kendi suyuyla pişecek.
- Ocağa alıp 10 dk kadar orta ateşte suyunu bırakacak.
- Tüm sebzeler sonra altını en kısığa alıp kapağı kapalı yaklaşık 1 saat pişireceğiz👌ve hiç karıştırmayacağız 👌ara ara kontrol etmekte fayda var tabiii
- Servis yaparken dikkatlice ters çevirip bi tabağa alabilirsiniz.
- Kendi suyunda piştiği için kesinlikle çok daha lezzetli oluyor 😋 denemek isteyenlere kolay gelsin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder