18 Mayıs 2023 Perşembe

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi

 

Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 750 gr 1 kilo arası taze fasulye
  • 3 orta boy domates (Konserve de olur 1 kase kadar)
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı

    Zeytinyağlı Taze Fasulye (Su Koymadan Kavurmadan Lezzeti İçinde Saklı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Fasulyemizi iyice yıkayıp uçlarını koparıp varsa kılçıklarını temizleyin,domatesleri küp kurusoğan ve sarımsağı küçük doğrayalım.
  • Salçasını yağını ve tuzunu baharatını ekleyip bir tabakta sos malzemelerinin hepsini iyice karıştırın 👌.
  • Fasulyenin yarısını tencerenin tabanına çiçek şeklinde dizin.
  • Ara katına sosun yarısını dökelim.
  • Üzerine kalan fasulyeleri dizelim ve sosun kalanını da her yerine yayalım👌bu yemeğimizin farkı hiç su koymayacağız kendi suyuyla pişecek.
  • Ocağa alıp 10 dk kadar orta ateşte suyunu bırakacak.
  • Tüm sebzeler sonra altını en kısığa alıp kapağı kapalı yaklaşık 1 saat pişireceğiz👌ve hiç karıştırmayacağız 👌ara ara kontrol etmekte fayda var tabiii
  • Servis yaparken dikkatlice ters çevirip bi tabağa alabilirsiniz.
  • Kendi suyunda piştiği için kesinlikle çok daha lezzetli oluyor 😋 denemek isteyenlere kolay gelsin 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder