25 Haziran 2023 Pazar

Airfryer Burma Baklava Tarifi

 

Airfryer Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet baklavalık yufka

Yufkalara sürmek için;

  • 100 g tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Arası İçin;

  • 1 su bardağı ceviz içi

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

    Airfryer Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
  • Yaklaşık 10 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
  • Ardından baklavalık yufkalarımızdan 1 tanesini tezgaha alalım.
  • Üzerine erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan fırça yardımı ile sürelim.
  • Yufkanın her yerini güzelce yağladıktan sonra bir kenarına bolca ceviz içi yerleştirelim.
  • Cevizli içi önce içe doğru katlayalım. Ardından yufkayı oklavanın etrafına rulo şeklinde saralım.
  • Sardığımız rulonun iki ucundan tutarak ortaya doğru büzelim ve burma şeklini verelim.
  • Daha sonra ruloyu oklavadan dikkatli bir şekilde sıyırarak çıkartalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
  • Rulolarımızı istediğimiz boyutta dilimleyelim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
  • Son olarak tatlılarımızın üzerine hazırladığımız yağın kalanından sürelim.
  • Tatlılarımızın üzerleri güzelce kızarana kadar 160 °C’de 15 dakika pişirelim.
  • Sürenin sonunda pişen tatlılarımızı airfryer’dan alalım ve üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dinlenmeye bırakalım.
  • Şerbetini güzelce çeken baklavalarımız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder