Airfryer Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet baklavalık yufka
Yufkalara sürmek için;
- 100 g tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Arası İçin;
- 1 su bardağı ceviz içi
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Airfryer Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyu alarak karıştıralım ve kaynamaya bırakalım.
- Yaklaşık 10 dakika kaynayan şerbete limon suyunu ekleyelim. 5 dakika daha kaynatarak ocaktan alalım ve soğumaya bırakalım.
- Ardından baklavalık yufkalarımızdan 1 tanesini tezgaha alalım.
- Üzerine erittiğimiz tereyağı ile karıştırdığımız sıvı yağdan fırça yardımı ile sürelim.
- Yufkanın her yerini güzelce yağladıktan sonra bir kenarına bolca ceviz içi yerleştirelim.
- Cevizli içi önce içe doğru katlayalım. Ardından yufkayı oklavanın etrafına rulo şeklinde saralım.
- Sardığımız rulonun iki ucundan tutarak ortaya doğru büzelim ve burma şeklini verelim.
- Daha sonra ruloyu oklavadan dikkatli bir şekilde sıyırarak çıkartalım. Diğer yufkalarımızı da aynı şekilde hazırlayalım.
- Rulolarımızı istediğimiz boyutta dilimleyelim ve airfryer haznesine yerleştirelim.
- Son olarak tatlılarımızın üzerine hazırladığımız yağın kalanından sürelim.
- Tatlılarımızın üzerleri güzelce kızarana kadar 160 °C’de 15 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda pişen tatlılarımızı airfryer’dan alalım ve üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dinlenmeye bırakalım.
- Şerbetini güzelce çeken baklavalarımız servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder