Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 çay kaşığı tuz
Pirinci ıslamak için;
- Pirincin üstünü geçecek kadar su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı domates püresi ya da 2 orta boy domates rendesi
- 1 çay kaşığı toz biber
- Yarım bulyon (şart değil)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı kaynar su
Domatesli Nohutlu Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
- Pirinci ılık tuzlu suda 30 dk bekletelim.
- Sıvı yağı ve tereyağı tencereye alalım. Yağımız kızınca içince domatesi ilave toz biberi ilave edelim kavuralım.
- Sonra üzerine nohut ilave edelim.
- Tuzunu ve yıkayıp süzdüğümüz pirinci ilave edelim.
- 2 dk çevirelim.
- Kaynar suyunu ilave edelim.
- Kaynayınca altını kısalım suyunu çekince altını üzerine havlu havlu kağıt kapatalım. Kapağını örtelim.
- Demlenmeye bırakalım. Demlenince servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder