All-in-One Cooker Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gr kuşbaşı dana eti
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı sıcak su (125 ml – ön haşlama için)
- 1 su bardağı sıcak su (200 ml)
All-in-One Cooker Et Sote Tarifi Nasıl Yapılır?
- All-in-One Cooker’ımızı soteleme programında 5 dakika çalıştıralım ve içerisine kuşbaşı doğranmış etlerimizi ekleyerek 5 dakika mühürleyelim.
- Sürenin sonunda üzerine sıcak su ekleyerek 15 dakika dana eti programında basınçlı pişirme yapalım.
- Haşlanan etleri ayrı bir tabağa alalım.
- All-in-One Cooker’ımızı tekrar 10 dakika soteleme programında çalıştıralım ve hazneye sıvı yağı alalım.
- Üzerine etleri aktararak 1-2 tur karıştırarak soteleyelim.
- Yemeklik doğranmış soğan, doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberi de ekleyerek karıştıralım ve sotelemeye devam edelim.
- Kabukları soyulup doğranmış domatesi, salçayı, tuz, kekik, pul biber ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım. Son olarak sıcak suyu ekleyip pişmeye bırakalım.
- Yumuşacık pişen et sotemiz servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder