Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gram tereyağı
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 fiske tuz
- Sertleşene kadar un
İç kaymağı için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı fındık
- Ceviz içi
Şerbet için;
- 4 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı süt
Açmak için;
- Yeteri miktarda buğday nişastası
- Yarım çay bardağı un
Üzeri için;
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk önce baklava hamuru güzelce yoğrulur.
- Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır .
- Yarım saat kadar üstüne poşet geçirilip bekletilir.
- Öte yanından iç kaymağı hazırlanır bir tencere süt ve irmik koyulur iyice katılaşıp kıvam alınca ,çekilmiş fındık yada ceviz içi ilave edilir karıştırılır.
- Baklavayı açmak için bir kaba nişasta ve un koyulup karıştırılır.
- Baklava güzelce açılır,oklavaya sardıktan sonra elle büzdürülüp yırtmadan açılır.
- Masada el yardımıysa ortası tekrar büzdürerek iki parmak aralıklarla kaymak koyulur kenarlardan kapatılır kesilir ve ters çevirerek midye olan tatlımızı yanlardan sıkarak tepsiye alıyoruz.
- Hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz,süt şerbetini hazırlıyoruz kaynadıktan sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
- Diğer yandan da tatlımızın yağını hazırlıyoruz.
- Hazırlanan yağ tatlıların üstüne güzelce gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce pişiriyoruz,ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz bir kaç saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder