27 Haziran 2023 Salı

Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi

 

Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gram tereyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 fiske tuz
  • Sertleşene kadar un

İç kaymağı için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı fındık
  • Ceviz içi

Şerbet için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı süt

Açmak için;

  • Yeteri miktarda buğday nişastası
  • Yarım çay bardağı un

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Süt Şerbetli,Kaymaklı Midye Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk önce baklava hamuru güzelce yoğrulur.
  • Yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır .
  • Yarım saat kadar üstüne poşet geçirilip bekletilir.
  • Öte yanından iç kaymağı hazırlanır bir tencere süt ve irmik koyulur iyice katılaşıp kıvam alınca ,çekilmiş fındık yada ceviz içi ilave edilir karıştırılır.
  • Baklavayı açmak için bir kaba nişasta ve un koyulup karıştırılır.
  • Baklava güzelce açılır,oklavaya sardıktan sonra elle büzdürülüp yırtmadan açılır.
  • Masada el yardımıysa ortası tekrar büzdürerek iki parmak aralıklarla kaymak koyulur kenarlardan kapatılır kesilir ve ters çevirerek midye olan tatlımızı yanlardan sıkarak tepsiye alıyoruz.
  • Hamur bitene kadar aynı işleme devam ediyoruz,süt şerbetini hazırlıyoruz kaynadıktan sonra kenarda soğumaya bırakıyoruz.
  • Diğer yandan da tatlımızın yağını hazırlıyoruz.
  • Hazırlanan yağ tatlıların üstüne güzelce gezdiriyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında güzelce pişiriyoruz,ilk sıcağı çıktıktan sonra şerbetini döküyoruz bir kaç saat bekledikten sonra yiyebilirsiniz deneyecek olanlara afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder