7 Haziran 2023 Çarşamba

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi

 

Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler

  • 16 adet baklavalık yufka
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Sosu için

  • 1,5 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta sarısı (Sonradan eklenecek)

    Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz 🫶İlk olarak kıymayı ve zeytinyağını tavaya alıp kavuruyoruz üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve baharatları ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
  • En sonra tereyağı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Biraz soğumaya bırakıyoruz.
  • Böreğimizin sosu için.
  • Yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
  • Baklava yufkasını tezgaha alıyoruz üzerine sos sürüp 2. Kat yufkayı üzerine koyup aynı işlemi 4 kat olacak şekilde tamamlıyoruz.
  • Yufkaların üzerine sostan sürüp kıymayı uzun bir şekilde koyup rulo yapıp geniş geniş kesiyoruz.
  • Börekleri tepsiye diziyoruz.
  • Üzeri için kalan sosun içine bir yumurta sarısı kırıp karıştırıp bol bol sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder