Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi İçin Malzemeler
- 16 adet baklavalık yufka
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Sosu için
- 1,5 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta sarısı (Sonradan eklenecek)
Baklavalık Yufkadan Kıymalı Börek (Çıtır Çıtır) Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç malzemesini istediğiniz gibi yapabilirsiniz 🫶İlk olarak kıymayı ve zeytinyağını tavaya alıp kavuruyoruz üzerine ince ince doğradığımız soğanları ve baharatları ekleyip biraz daha pişiriyoruz.
- En sonra tereyağı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Böreğimizin sosu için.
- Yumurta hariç tüm malzemeleri karıştırıyoruz.
- Baklava yufkasını tezgaha alıyoruz üzerine sos sürüp 2. Kat yufkayı üzerine koyup aynı işlemi 4 kat olacak şekilde tamamlıyoruz.
- Yufkaların üzerine sostan sürüp kıymayı uzun bir şekilde koyup rulo yapıp geniş geniş kesiyoruz.
- Börekleri tepsiye diziyoruz.
- Üzeri için kalan sosun içine bir yumurta sarısı kırıp karıştırıp bol bol sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder