7 Haziran 2023 Çarşamba

Şirine Nargili (Hindistan Cevizi Kurabiyesi) Tarifi

 

Şirine Nargili (Hindistan Cevizi Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 120 gram hindistan cevizi (1+1 çeyrek su bardağı)
  • 180 gram pudra şekeri (bir su bardağı dolusu)
  • 90 gram yumurta akı (3 yumurta akına denk)
  • 100 gram sıvı yağ (Yarım su bardağı)
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı vanilya

    Şirine Nargili (Hindistan Cevizi Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle sıvı yağ çok kısık bir ateşle ısınmaya bırakıyoruz.
  • Bu sırada ayrı bir kapta hindistan cevizi, pudra şekeri ve 3 yumurta beyazını iyice karıştırıyoruz.
  • Daha sonra ısıttığımız sıvı yağ ekliyoruz hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Burada hızlı olmamız gerekiyor (yağın sıçramamasına dikkat edin ❤️)
  • İyice karıştırdıktan sonra bir saat dolapta dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru ya bir kaşık ile ya da dondurma kaşığı ile tepsiye dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin hafif pembeleşene kadar.
  • Fırından çıkarıp çıkarmaz ellemiyoruz biraz dinlenmesini bekliyoruz.
  • Not: yağ yakmamaya dikkat edin yoksa kokar sadece kızgın olması yeterli.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder