Şirine Nargili (Hindistan Cevizi Kurabiyesi) Tarifi İçin Malzemeler
- 120 gram hindistan cevizi (1+1 çeyrek su bardağı)
- 180 gram pudra şekeri (bir su bardağı dolusu)
- 90 gram yumurta akı (3 yumurta akına denk)
- 100 gram sıvı yağ (Yarım su bardağı)
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 1 çay kaşığı vanilya
Şirine Nargili (Hindistan Cevizi Kurabiyesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle sıvı yağ çok kısık bir ateşle ısınmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada ayrı bir kapta hindistan cevizi, pudra şekeri ve 3 yumurta beyazını iyice karıştırıyoruz.
- Daha sonra ısıttığımız sıvı yağ ekliyoruz hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Burada hızlı olmamız gerekiyor (yağın sıçramamasına dikkat edin ❤️)
- İyice karıştırdıktan sonra bir saat dolapta dinlendirin.
- Dinlenen hamuru ya bir kaşık ile ya da dondurma kaşığı ile tepsiye dizin.
- Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20-25 dakika pişirin hafif pembeleşene kadar.
- Fırından çıkarıp çıkarmaz ellemiyoruz biraz dinlenmesini bekliyoruz.
Not: yağ yakmamaya dikkat edin yoksa kokar sadece kızgın olması yeterli.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder