8 Haziran 2023 Perşembe

Boeuf Bourguignon (Fransız Mutfağı) Tarifi

 

Boeuf Bourguignon (Fransız Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram iri parça dana eti
  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 havuç
  • 250 gram mantar
  • 3 soğan
  • 1 ,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığından az salça
  • 3 yemek kaşığı domates sosu
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 küçük bağ kuru kekik
  • 1 tane defne yaprağı
  • Tuz
  • Karabiber

    Boeuf Bourguignon (Fransız Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Düdüklü tencereye yağları koyup eridikten sonra etleri ekleyip mühürleyelim.
  • 2 tane soğan ve sarımsağı doğrayıp kavuralım. Unu ekleyip bir iki tur karıştıralım.
  • Salçayıda ekleyelim biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyelim.
  • Tuzunu karabiberini ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
  • Bir bağ kekik ve defne yaprağını koyup düdüklünün kapağını kapatıp kaynadıktan ocağı kısıp 50 dakika pişirelim.
  • Piştikten sonra kapağını açıp kabuklarını soyup ikiye böldüğümüz mantarları ve 3 soğanı ikiye bölüp ekleyelim.
  • 15 dakika daha pişirelim.
  • Varsa taze kekikle servis edelim (afiyet olsun) isteyen döküm tavada 3 saat pişirebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder