Boeuf Bourguignon (Fransız Mutfağı) Tarifi İçin Malzemeler
- 800 gram iri parça dana eti
- 2 soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 havuç
- 250 gram mantar
- 3 soğan
- 1 ,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığından az salça
- 3 yemek kaşığı domates sosu
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 küçük bağ kuru kekik
- 1 tane defne yaprağı
- Tuz
- Karabiber
Boeuf Bourguignon (Fransız Mutfağı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Düdüklü tencereye yağları koyup eridikten sonra etleri ekleyip mühürleyelim.
- 2 tane soğan ve sarımsağı doğrayıp kavuralım. Unu ekleyip bir iki tur karıştıralım.
- Salçayıda ekleyelim biraz kavurduktan sonra doğranmış havuçları ekleyelim.
- Tuzunu karabiberini ekleyip üzerini geçecek kadar su ekleyelim.
- Bir bağ kekik ve defne yaprağını koyup düdüklünün kapağını kapatıp kaynadıktan ocağı kısıp 50 dakika pişirelim.
- Piştikten sonra kapağını açıp kabuklarını soyup ikiye böldüğümüz mantarları ve 3 soğanı ikiye bölüp ekleyelim.
- 15 dakika daha pişirelim.
- Varsa taze kekikle servis edelim (afiyet olsun) isteyen döküm tavada 3 saat pişirebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder