8 Haziran 2023 Perşembe

Balkız Tatlısı Tarifi

 

Balkız Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için

  • 1 su bardağı irmik

Şerbet için

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker

    Balkız Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlamak için, şeker ve su tencerenin içerisine konularak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
  • Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra, soğuması için bir kenara bırakılır.
  • Karıştırma kabına tereyağ sıvı yağ ve diğer malzemeler konulur.
  • Şeker ve diğer malzemelerde eklenip yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur hazırlanır. İrmik, geniş bir tabağın içerisine konulur.
  • Eller hafif yağlanarak hamur şekillendirilir.
  • Daha sonra irmiğe bulanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ve tatlı hamurları biraz aralıklı olarak dizilir.
  • Önceden ısıtılmış olan 180° fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirilir.
  • Pembeleşmeye başladığı gibi hemen fırından alın hızlıca yanabilir.
  • Fırından çıkarıldıktan 5 dakika kadar sonra üzerine soğuk şerbet ilave edilir. İyice şerbetini çekip soğuyan balkız tatlısı servis hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder