Balkız Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un
Üzeri için
- 1 su bardağı irmik
Şerbet için
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Balkız Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlamak için, şeker ve su tencerenin içerisine konularak karıştırılır ve kaynamaya bırakılır.
- Yaklaşık 10 dakika kadar kaynatıldıktan sonra, soğuması için bir kenara bırakılır.
- Karıştırma kabına tereyağ sıvı yağ ve diğer malzemeler konulur.
- Şeker ve diğer malzemelerde eklenip yavaş yavaş un ekleyerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında bir hamur hazırlanır. İrmik, geniş bir tabağın içerisine konulur.
- Eller hafif yağlanarak hamur şekillendirilir.
- Daha sonra irmiğe bulanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir. Ve tatlı hamurları biraz aralıklı olarak dizilir.
- Önceden ısıtılmış olan 180° fırında üzerileri pembeleşinceye kadar pişirilir.
- Pembeleşmeye başladığı gibi hemen fırından alın hızlıca yanabilir.
- Fırından çıkarıldıktan 5 dakika kadar sonra üzerine soğuk şerbet ilave edilir. İyice şerbetini çekip soğuyan balkız tatlısı servis hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder