8 Haziran 2023 Perşembe

Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi

 

Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 3 adet yumurta
  • 1/2 (yarım) su bardağı un
  • 1,5 su bardağı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kızartmak için bol ayçiçek yağı

Ayrıca:

  • 3 adet domates
  • 150 gram mozarella peyniri yada beyaz peynir (Kaşar dilimlerinde olabilir)
  • 6-7 yaprak fesleğen

Üzerine

  • Biraz balsamik kreması

    Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin ardından 1,5 -2 cm kalınlıkta kesin.
  • Üç ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta unu hazırlayın,.
  • Yumurtanın içine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
  • Galeta ununa biraz tuz karabiber ve biraz da kekik ekleyip karıştırın.
  • Patlıcan dilimlerini her iki tarafına ilk önce una ardından yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp bir tabağa alın.
  • Tavada kızdırmış olduğunuz yağda güzelce kızartın ve tabağa alın, burada isterseniz mutfak havlusu kullanın, fazla yağını aldırmış olursunuz.
  • Domates ve peynirleride halka şeklinde kesin ve servis tabağına sıralayarak dizin.
  • Üzerine fesleğen yaprağı ve arzuya göre balsamik kreması gezdirip servis yapabilirsiniz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder