Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet orta boy patlıcan
- 3 adet yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1,5 su bardağı galeta unu
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- Kızartmak için bol ayçiçek yağı
Ayrıca:
- 3 adet domates
- 150 gram mozarella peyniri yada beyaz peynir (Kaşar dilimlerinde olabilir)
- 6-7 yaprak fesleğen
Üzerine
- Biraz balsamik kreması
Çıtır Çıtır Patlıcan Dilimleri Tarifi Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin ardından 1,5 -2 cm kalınlıkta kesin.
- Üç ayrı ayrı kaselere yumurta, un ve galeta unu hazırlayın,.
- Yumurtanın içine biraz tuz ve karabiber ekleyip karıştırın.
- Galeta ununa biraz tuz karabiber ve biraz da kekik ekleyip karıştırın.
- Patlıcan dilimlerini her iki tarafına ilk önce una ardından yumurtaya son olarak galeta ununa bulayıp bir tabağa alın.
- Tavada kızdırmış olduğunuz yağda güzelce kızartın ve tabağa alın, burada isterseniz mutfak havlusu kullanın, fazla yağını aldırmış olursunuz.
- Domates ve peynirleride halka şeklinde kesin ve servis tabağına sıralayarak dizin.
- Üzerine fesleğen yaprağı ve arzuya göre balsamik kreması gezdirip servis yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder