21 Haziran 2023 Çarşamba

Bezelyeli Ezme Tarifi

 

Bezelyeli Ezme Tarifi İçin Malzemeler

  • 1.5 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 1 su bardağı dan bir parmak eksik haşlanmış bakla (yoksa 2.5 su bardağı bezelye)
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Çeyrek demet taze nane
  • 3-4 dal maydanoz
  • 2-3 dal dereotu
  • 1 çk tuz
  • 1 çk ucu ile karabiber ve kimyon

    Bezelyeli Ezme Tarifi Nasıl Yapılır?                                            Tüm malzemeleri rondo, mikser ya da blender yardımı ile ezip püre haline getiriyoruz. İşte bu kadar. Et ve tavuk yemeklerin yanına, balığın yanına, kahvaltıda ekmek üstüne sürülerek 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder