Susamlı Simit (Kandil Simidi) Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin veya tereyağ (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı içine beyazı dışına
- 1 tatlı kaşığı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 2,5 su bardağı un (Yavaş yavaş ilave edilecek)
Üzeri için
- Susam
Susamlı Simit (Kandil Simidi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bütün malzemeyi yoğurma kabına alıp unu yavaş yavaş ilave ederek yumuşak bir hamur yapıyoruz.
- Elimize yapışmayınca ceviz büyüklüğünde hamur alıp şekil veriyoruz.
- Önce yumurta akına sonra susama bulayıp hafif unladığımız tepsiye yerleştiriyoruz.
- Önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık 30dk pişiriyoruz.Altı pişip üzeri kızarmadan fırından alıyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder