Borcamda Malaga Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için
- 4adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartmatozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı kakao
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı dolusu un
- 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Borcamda Malaga Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurtayla şekeri 5 dk çırpalım yağ ve sütü ekleyelim tekrar çırpalım.
- Daha sonrasında geri kalan malzemelerimizi ekleyerek güzelce çırpalım yağlanmış büyük boy borcama harcımızı dökelim.
- 180 derecede ısınmış fırında pişirelim. Alt üst ayarda 25 _ 30 dakika kadar.
- Fırından çıkaralım biraz dursun kekimiz.
- Sonra üzerini çatal batıralım sütü dökelim.
- Kreması için tereyağ ve vanilya hariç diğer malzemeleri uygun bir tencereye alalım.
- İyice karıştırdıktan sonra orta ateş de sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirelim.
- Son olarak içine tereyağ vanilyayı ekleyip, karıştıralım ve ocaktan alıp, ılınması için bekletelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder