Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram margarin ya da tereyağı (tavada eritip ılıman olana kadar sogutuyoruz)
- 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 4 yemek kaşığı sirke
- 2 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
- 2paket kabartma tozu
- 2tatlı kaşığı toz şeker
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1-1.5 demet dereotu (ince kıyılmış)
- 7-7.5 su bardağı un
İç harç için;
- 1 kase beyaz peynir
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu
Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 125 ml
Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırdım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum.
- Hamuru iyice yoğurup hamur kıvam alınca dereotunu ekledim. Malzemeleri iyice harmanlayıp biraz daha yoğurdum.
- Hamuru eşit parçalara böldüm (ceviz büyüklüğünde) ve yuvarladım. (48 adet çıktı)
- Hamuru çay tabağı büyüklüğünde elimle açtım, arasına peynir koydum (tepsinin birisini boş yaptım)Peyniri koyduktan sonra fotoğraftaki gibi şekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürdüm, çörek otu serptim.
- Önceden ısınmış 170 derece alt üst ayar fırında (alt üst ayar yoksa fanlı ayarda da olur) 20-30 dk kızarana kadar pişirdim.
- Ilıyınca birazını servis ettim kalanını da buzluğa attım. Afiyet olsun🙂.
Not:Bu ölçülerde 2 tepsi (48 adet poğaça çıkıyor)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder