18 Haziran 2023 Pazar

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi

 

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin ya da tereyağı (tavada eritip ılıman olana kadar sogutuyoruz)
  • 2 adet yumurta (1 isinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı sirke
  • 2 çay bardağı sıvı yağ (125 ml)
  • 2paket kabartma tozu
  • 2tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1-1.5 demet dereotu (ince kıyılmış)
  • 7-7.5 su bardağı un

İç harç için;

  • 1 kase beyaz peynir

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu

Kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml çay bardağı ölçüsü 125 ml 

Pastane Usulü Dereotlu Poğaça (Kahvaltılık, Çayın Yanına) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Un ve dereotu hariç bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırdım. Unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurdum.
  2. Hamuru iyice yoğurup hamur kıvam alınca dereotunu ekledim. Malzemeleri iyice harmanlayıp biraz daha yoğurdum.
  3. Hamuru eşit parçalara böldüm (ceviz büyüklüğünde) ve yuvarladım. (48 adet çıktı)
  4. Hamuru çay tabağı büyüklüğünde elimle açtım, arasına peynir koydum (tepsinin birisini boş yaptım)Peyniri koyduktan sonra fotoğraftaki gibi şekil verdim. Üzerine yumurta sarısı sürdüm, çörek otu serptim.
  5. Önceden ısınmış 170 derece alt üst ayar fırında (alt üst ayar yoksa fanlı ayarda da olur) 20-30 dk kızarana kadar pişirdim.
  6. Ilıyınca birazını servis ettim kalanını da buzluğa attım. Afiyet olsun🙂.

Not:Bu ölçülerde 2 tepsi (48 adet poğaça çıkıyor)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder