Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta (yumurta büyükse 3 de olur)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
- 100 gram damla çikolata
Kalıbı yağlamak için ;
- Margarin
- Bir miktar un
Çikolatalı Pamuk Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şekeri ve vanilyayı rengini açılıp kabaran kadar çırpalım.
- Daha sonra sıvı malzemeleri ekleyelim bi tur çırpıp üzerine eleyerek un ve kabartma tozunu koyalım.
- Kek harcının büyük bir kısmını yağlanmış unlanmış kalıba dökelim.
- Bu esnada kalan harcı da kakao ekleyip çırpalım eğer kakaolu harcınız koyu olursa yarım çay bardağı süt ile açabilirsiniz.
- Beyaz harcın üzerine damla çikolatalarını güzelce yayalım. (damla çikolataları biraz unlarsanız kalbınızın dibine çökmez kalıba yapışmaz)
- Sonra üzerine kakaolu harcı döküp çatal veya kürdan yardımı ile hafif üzerinden geçelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecede kürdan temiz çıkana kadar pişirelim.
- Bu esnada fırını açmayın ki kekinizi sönmesin.
Deneyecekler olanlar foto veya yorum yaparsa sevinirim pamuk gibi hem kakaolu hem de çikolatalı bir kek olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder