Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 4 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- 1 dilim limon
Hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tutam tuz
- 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
- 1 paket kabartma tozu
- 5 buçuk 6 su bardağı arası un
Açmak için;
- 2 su bardağı buğday nişastası
İç harcı;
- 1 kase çekilmiş ceviz
Üzeri için;
- 150 gram tereyağı
Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
- Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
- Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
- Azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturalım.
- Üzerine örtü örtüp en az 10 dakika bekletelim.
- Ardından bir bezeyi alıp nişasta serperek ince bir şekilde açalım.
- Açılan yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan tutup içe doğru büzüştürelim.
- Oklavadan sıyırıp formu bozulmadan açalım.
- Yanlardan içe doğru kaydıralım.
- Uzunlamasına ceviz ilave edelim.
- Verev şekilde saralım.
- Sarma işlemi bitince iki ucu ters yöne çevirerek buralım.
- Tepsiye dizelim. Kenar kısımları uzun geldiyse keselim.
- Hepsini aynı şekilde yapalım.
- 150 gram tereyağını eritip süzelim.
- Tatlının üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
- Pişen baklavaya sıcak şerbeti dökelim.
- 3 parmak genişliğinde dilimlere ayıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder