22 Haziran 2023 Perşembe

Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi

 

Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5 buçuk 6 su bardağı arası un

Açmak için;

  • 2 su bardağı buğday nişastası

İç harcı;

  • 1 kase çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • 150 gram tereyağı

    Kıyır Kıyır Burma Kadayıfa Rakip Burma Baklava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak şerbeti için malzemeleri tencereye alıp kaynamaya bırakalım.
  • Şerbet soğuk tatlı sıcak olacak.
  • Hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alalım ve karıştıralım.
  • Azar azar unu ilave edip yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamuru 8 eşit parçaya bölüp bezeler oluşturalım.
  • Üzerine örtü örtüp en az 10 dakika bekletelim.
  • Ardından bir bezeyi alıp nişasta serperek ince bir şekilde açalım.
  • Açılan yufkayı oklavaya sarıp iki ucundan tutup içe doğru büzüştürelim.
  • Oklavadan sıyırıp formu bozulmadan açalım.
  • Yanlardan içe doğru kaydıralım.
  • Uzunlamasına ceviz ilave edelim.
  • Verev şekilde saralım.
  • Sarma işlemi bitince iki ucu ters yöne çevirerek buralım.
  • Tepsiye dizelim. Kenar kısımları uzun geldiyse keselim.
  • Hepsini aynı şekilde yapalım.
  • 150 gram tereyağını eritip süzelim.
  • Tatlının üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kontrollü pişirelim.
  • Pişen baklavaya sıcak şerbeti dökelim.
  • 3 parmak genişliğinde dilimlere ayıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder