25 Haziran 2023 Pazar

Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi

 

Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı süt
  • 5 kaşık şeker
  • 5 kaşık nişasta
  • 60 gram beyaz çikolata
  • 1 paket krema (200 ml)

Çilek sos için;

  • 15 adet orta boy çilek
  • 2 kaşık şeker
  • 1 kaşık nişasta

    Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Önce çilek sosu hazırlayalım çilekleri robottan geçirip, püre haline getirelim pişirme kabımıza alalım içine şeker ve nişastayı koyup karıştıralım göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
  • Muhallebi için; çikolata ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
  • Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım içine sıcakken çikolata ve kremayı ekleyip karıştıralım.
  • Kupların dörtte üçünü muhallebi ile dolduralım üzerine çilek sosumuzdan dökelim 2 saat dinlendikten sonra muhallebilerimiz hazır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder