Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı süt
- 5 kaşık şeker
- 5 kaşık nişasta
- 60 gram beyaz çikolata
- 1 paket krema (200 ml)
Çilek sos için;
- 15 adet orta boy çilek
- 2 kaşık şeker
- 1 kaşık nişasta
Çilek Soslu Muhallebi (Yaz Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Önce çilek sosu hazırlayalım çilekleri robottan geçirip, püre haline getirelim pişirme kabımıza alalım içine şeker ve nişastayı koyup karıştıralım göz göz olmaya başlayınca 1-2 dakika kısık ateşte pişirip altını kapatalım.
- Muhallebi için; çikolata ve krema hariç bütün malzemeleri bir tencereye alıp karıştıralım ocağa alıp orta ateşte karıştırarak kaynamaya bırakalım.
- Kaynamaya başlayınca altını kısıp 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alalım içine sıcakken çikolata ve kremayı ekleyip karıştıralım.
- Kupların dörtte üçünü muhallebi ile dolduralım üzerine çilek sosumuzdan dökelim 2 saat dinlendikten sonra muhallebilerimiz hazır
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder