Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 adet patlıcan
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 250gr kuşbaşı et
- 3 adet yeşil biber
- 2 büyük boy domates
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı şeker
- Yarım su bardağı su
Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır
- Patlıcanları alacalı soyup orta büyüklükte dilimleyip 20 dk tuzlu suda bekletin. Ardından patlıcanları kızartıp kağıt havlu serili tabağa koyun.
- Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
- Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyin kavurmaya devam edin. Ben bu aşamada eti önce haşlayıp sonra kavurmayı tercih ettim isterseniz haşlamadan direkt olarak kavurabilirsiniz.
- Etler kavrulunca biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar yine kavurun. Sonra kabukları soyulup minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip birkaç dk daha kavurun.
- Suyunu ekleyin ve biraz çekene kadar karıştırın. Baharatları ekleyin.
- Son olarak kızarmış patlıcanları da ekleyip güzelce harmanlayın. Yemeğimiz servise hazır,
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder