25 Haziran 2023 Pazar

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi

 

Etli Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 4-5 adet patlıcan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 250gr kuşbaşı et
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 büyük boy domates
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım su bardağı su

    Etli Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır

  • Patlıcanları alacalı soyup orta büyüklükte dilimleyip 20 dk tuzlu suda bekletin. Ardından patlıcanları kızartıp kağıt havlu serili tabağa koyun.
  • Tencereye sıvı yağı alıp yemeklik doğranmış soğanı ve sarımsağı kavurun.
  • Ardından kuşbaşı doğranmış eti ekleyin kavurmaya devam edin. Ben bu aşamada eti önce haşlayıp sonra kavurmayı tercih ettim isterseniz haşlamadan direkt olarak kavurabilirsiniz.
  • Etler kavrulunca biberleri ekleyin ve yumuşayana kadar yine kavurun. Sonra kabukları soyulup minik doğranmış domatesleri ve salçayı ekleyip birkaç dk daha kavurun.
  • Suyunu ekleyin ve biraz çekene kadar karıştırın. Baharatları ekleyin.
  • Son olarak kızarmış patlıcanları da ekleyip güzelce harmanlayın. Yemeğimiz servise hazır, 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder