15 Haziran 2023 Perşembe

Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi

 

Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg taze yufka (5 yaprak)

Sosu için;

  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 1 tane yumurta

İç malzemesi için;

  • 500 gram lor peyniri
  • 100 gram eski kaşar
  • 1 demet dereotu

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • Çörek otu

    Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İç malzememiz ve sosumuzu hazırlayarak tarifimize başlayalım.
  • Peynirlerimizi ufalayalım. Dereotumuzu da ince kıyarak ekleyip karıştırarak hazırda bekletelim. Sos malzemelerini de karıştırıp hazır edelim.
  • Yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim. Yarım yufkayı orta boy kasenin içine alalım.
  • İnce uçlu maşayla ortasından hafif sıkıp döndürerek şekil verelim. Kenarlarını az dışarda bırakalım. İçine 2-3 yemek kaşığı sos ekleyip iç harcından da 2-3 yemek kaşığı ilave edelim.
  • Kenarlarını kapatıp kasenin içinde elimizle ters çevirirek çıkartıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
  • 2 yemek kaşığı sosun üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin üzerine sürelim. Orta kısımlarına çörek otu ekleyelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Çıkınca servis tabağına alalım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder