Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg taze yufka (5 yaprak)
Sosu için;
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 1 tane yumurta
İç malzemesi için;
- 500 gram lor peyniri
- 100 gram eski kaşar
- 1 demet dereotu
Üzerine;
- Yumurta sarısı
- Çörek otu
Dereotlu Peynirli Sarık Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
- İç malzememiz ve sosumuzu hazırlayarak tarifimize başlayalım.
- Peynirlerimizi ufalayalım. Dereotumuzu da ince kıyarak ekleyip karıştırarak hazırda bekletelim. Sos malzemelerini de karıştırıp hazır edelim.
- Yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim. Yarım yufkayı orta boy kasenin içine alalım.
- İnce uçlu maşayla ortasından hafif sıkıp döndürerek şekil verelim. Kenarlarını az dışarda bırakalım. İçine 2-3 yemek kaşığı sos ekleyip iç harcından da 2-3 yemek kaşığı ilave edelim.
- Kenarlarını kapatıp kasenin içinde elimizle ters çevirirek çıkartıp yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirelim.
- 2 yemek kaşığı sosun üzerine yumurta sarısını ekleyip karıştıralım. Böreklerimizin üzerine sürelim. Orta kısımlarına çörek otu ekleyelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Çıkınca servis tabağına alalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder